Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход 146 1.9TD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Имал съм Фиат Типо 1.9 тд (тдс) се води при него абсолютно същия мотор 1 към 1 1.9 тд с интерклулер.

Мотора е изключително здрав но не и икономичен !
    Градско 8-9 редовно си ми е горяло.
    Извънградско под 7 трудна работа.
    Върви в високите обороти не е като повечето нови дизели дори и жтд-то не е като него.Спомням си ,че вървеше от 2700 нагоре до 5 хил си набираше.Общо взето като бензинова кола трябваше да го карам за да гори г/д прилично.Ако тръгниш да го галиш гори повече,че се мъчи...

Едно е хубаво на тоя мотор.Върви перфектно на олио и горяло масло.Последните 15 хил км преди да го бракувам (купето се разцепи почти) съм карал само на олио и масло без да слагам грам нафта и съм пътувам на дълго така без да се притеснявам. Ако имаш възможност да намираш олио от заведени и горало масло ти си човека имаш перфектни мотор за тази работа.

За другото лято ще си търся 146 с този мотор !

Comment

Имал съм 155-ца с този мотор извънградско със 120км/ч гори около 6/100км градско 7/100км(зимата 7,5/100км). Да живея в малък град но колата се караше предимно студена. Сега 146JTD извънградско около 5/100км градско 7-8/100км(зависи зимата или лятото). Комън рейла при мен е по-икономичен единствено извънградско. Не мога да кажа колко е минималния разход и на двете коли понеже никога не карам с 90км/ч примерно.
      ПП: JTD-то е с ремап и бууст контролер, но разхода няма промяна след манипулацията
      Last edited by DJ; d.m.y г., 23:31.
      92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
      95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
      90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
      00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Working...
      X